מה משותף למייקרוספט ולבית הלבן? שתיהם הינו קורבנות לחורים באבטחת הרשת. בזמן שישנם מקרים מפורסמים יותר, ישנם דוגמאות יומיות ובלתי פוסקות של פריצות אבטחה לעסקים בינוניים וקטנים ברחבי העולם ובישראל.
בעבר רק חברות גדולות חשש מפריצות אבטחה רשתיות, אך היום בעידן העולם החדש כולנו חשופים החל מן המשתמש הביתי ועד העסק הקטן והבינוני.
אז כיצד עסקים קטנים ובינוניים שומרים על אבטחת המידע? למרבית העסקים אין תקציב IT אשר מיועד לאבטחת מידע וזאת כחלק מן תקציבה לשירותי מחשוב לעסקים.
ישנם 3 דברים שעל כל בעל עסק לדעת על מנת לצמצם את את הסיכוי להפוך לקורבן לפריצת אבטחת מידע.
• העובדים שלך הם הנכס והסיכון הכי גדול שלך – 80% מכל פריצות האבטחה קורות בתוך הארגון. רוב הפעולות אשר מסכנות את הארגון הן אותן פעולות יומיות ותמימות, למשל פתיחת מייל עם קובץ לא מוכר אשר עלול להפיל את כל המערכת בתוך דקות. או למשל כאשר אחד העובדים מכניס למחשב את הדיסק און קי האישי שלו ובטעות משתיל וירוס בתוך המערכת. חשוב מאוד ליצור בתוך הארגון קוד התנהגות על מנת למנוע סכנות אלו. במרבית הארגונים זוהי חברת שירותי מחשוב לעסקים אשר מעבירה הדרכות אלו.
• אין שיטה בטוחה ב – 100% למנוע פריצות חוץ מאשר לנתק את החיבור לאינטרנט – בהתחשב בכמות הוירוסים אשר מופצת לרשת אין דרך בטוחה ב – 100 האחוזים למנוע פריצות וחדירת וירוסים. הדרך הטובה והבטוחה ביותר היא תוכנות אבטחה למייל אשר מבטיחות אחוזי הצלחה של 99.7%.
• בחזרה לבסיס מהם הדברים הבסיסיים ביותר שעל כל ארגון לעשות:
א. שינוי סיסמאות על בסיס חודשי.
ב. עדכון קבוע של אנטי וירוסים ופיירוול.
ג. בחירת אנטי ווירוסים אמינים ומובילים.
ד. פילטרים לדואר ספאם.
ה. בחירת חברת שירותי מחשוב אמינה בעלת ניסיון בתחום אבטחת המידע.
מסקנות – בזמן בו אף אחד לא יכול להבטיח הגנה מושלמת במאת האחוזים על המידע בעסק, אין ספק כי זהו קריטי בעולם של היום לבצע כמה שיותר פעולות על מנת להתקרב למאה אחוזים אלו. אחת מן הגישות המקובלות והנפוצות ביותר בענף הוא שירותי מיקור חוץ לאבטחת מידע ושירותי מחשוב. אנשי מקצוע אלו עוזרים לך בעל העסק לחסוך בזמן ובכסף וביותר מכל לבצע את ההחלטה הנכונה ביותר הן לעסק והן ללקוחות החברה אשר סומכות עלייך כי תשמור את המידע אשר קשור אליהם בצורה המאובטחת ביותר.
לירן ביילינזון